رضا شیران خراسانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، در رابطه با افزایش سکونتگاه‌های غیر رسمی در اطراف شهر‌ها گفت:  دلیل اصلی افزایش حاشیه نشینی و سکونت‌گاه‌های غیر رسمی نحوه اداره کشور و عدم توزیع عادلانه ثروت است. آمارها به صراحت نشان می‌دهد که جمعیت شهرنشینی رو به گسترش و جمعیت روستایی رو به کاهش است.

بیش از 30 درصد جمعیت کشور تنها در 10 شهر زندگی می‌کنند

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حدود 150 هزار شهر در کشور وجود دارد، اما بیش از 30 درصد جمعیت کل کشور تنها در 10 شهر بزرگ متمرکز شده‌اند که موضوعی بسیار خطرناک است. 

عدم توزیع عادلانه امکانات در کشور علت اصلی افزایش سکونت گاه‌های غیر رسمی

وی علت اصلی افزایش سکونت گاه‌های غیر رسمی در حاشیه شهرها را عدم توزیع عادلانه امکانات در کشور دانست و اظهار کرد:  این موضوع باعث شده تا مردم برای انجام اموراتشان و کسب منزلت به مناطقی مهاجرت کنند که امکانات رفاهی و ثروت بیشتری وجود دارد.

اولین گام  برای حذف سکونت‌گاه‌های غیررسمی تغییر مدل اداره کشور و توزیع عادلانه ثروت است

شیران خراسانی معتقد است معتقد است گام اول برای کاهش سکونت‌گاه‌های غیررسمی باید تغییر مدل اداره کشور و توزیع عادلانه ثروت باشد تا در همه جغرافیای کشور امکانات رفاهی، بهداشتی و آموزشی مساوی تقسیم شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: بارها طرحهای مختلفی چون مسکن اجتماعی، اجاره به شرط تملیک، اجاره طولانی مدت و مسکن‌های مهر را برای کاهش جمعیت حاشیه نشینی و پایداری جمعیت روستا‌ها امتحان کردیم، اما با تمامی این طرح‌ها نتوانستیم سکونت‌گاه‌های غیر رسمی و حاشیه نشینی را از بین ببریم چرا که جاذبه کاذب شهرها  به قدری افزایش پیدا کرده است که مردم برای رسیدن به آن و کسب زندگی بهتر به هر قیمتی مهاجرت می‌کنند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از نبود امکانات کافی در روستا‌ها، اظهار کرد: مردم برای بهره‌مندی از حداقل امکانات پزشکی و درمانی باید به مرکز شهرستان‌ها مراجعه کنند، بشر ذاتاً به دنبال منزلت است، بنابر این هرچقدر مسکن بسازیم دوباره به همان میزان مهاجرت وجود خواهد داشت، چرا که تمامی امکانات رفاهی، درمانی و آموزشی، بهترین دانشگاه‌ها، بهترین سالن‌ها و مجموعه‌های ورزشی و پارکهای آبی و شهربازی‌ها و مراکز تفریحی در شهرها جمع شده‌اند،  طبیعی است که برای مردم جذابیت داشته و برای بهره‌مندی از این امکانات به سمت شهرها نقل و مکان کنند.

رفاه آلونک‌های کوچک اطراف شهر‌ها بیشتر از  امکانات زندگی روستایی است

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه مهاجرت معکوس به خوبی اتفاق نیافتاده است، گفت: کمبود امکانات به قدری در شهرهای کوچک زیاد است که فرد ترجیح می‌دهد، در آلونک‌های اطراف شهرهای بزرگ زندگی کند اما در روستا نماند، یعنی رفاه آلونک‌های کوچک اطراف شهر‌ها بیشتر از امکانات زندگی روستایی است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه  اگر امکانات لازم در روستاها فراهم و منابع آبی برای آبیاری مزارع و زمین‌های کشاورزی در نقاط روستایی و عشایری تامین و جلوی واردات بی رویه گرفته می‌شد امروز مهاجرت گسترده از روستاها به شهرها و کلان شهرها را شاهد نبودیم، خاطر نشان کرد: بی تردید ایجاد مشاغل مولد و پایدار در روستاها یکی از راهکارهای موثری است که جلوی مهاجرت گسترده روستانشیان به شهرها را گرفته و از بروز عوارض و پیامدهای سوء اقتصادی و اجتماعی در کشور جلوگیری خواهد کرد. /

پایان پیام